Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Mareritt fra Tur-retur Helvete

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Hei på deg!

Advarsel: Dette er en sterk tekst, den handler om en operasjon i hodet, om å leges etter et stort kranietonomi. Håndtere de følelsene som oppstår.

Etter en operasjon i hodet

Jeg hoppet på en trampoline, jeg spratt opp og ned. Traff bunnen med hodet. Fjæringen sendte meg opp igjen. Opp og ned, opp og ned. Alltid med hodet først. Såret traff nettingen. Væsken rant ut, den plasket rundt. Jeg våknet litt, lot bandasjen fra hånden treffe omslaget på hodet. Alt var tørt. Alt var som det skulle. Jeg drømte bare at jeg skadet meg, jeg drømte bare at en operasjon i hodet hadde gått galt.

Drømte videre

Jeg la meg ned igjen, lukket øynene og kunne «se» min egen skalle. Den skulte på meg uten øyne og nese. Jeg hadde røntgen syn og kunne se alt på innsiden av meg selv. Fant medisinske problemer i hver eneste celle. Falt bakover, fløt bortover, så enden på livet. En hånd grep fast i noe, Jeg fikk tak med begge hender. Bevegelsene bråstoppet. Jeg svevde i ingenting, hadde bomull over alt, så kanter og skarpe objekter. Et hus, en hage, kulde og snø. Vinden trengte seg inn under huden, den blåste meg opp. Jeg steg til himmels, raste bortover som en raket. Falt i bakken som en liten fille. Dr. K sto over meg, hodet hans ble til en skalle, det sto flere stråler ut av ham. Øynene hans smeltet, han sang om korset, om kisten, hylte om livet etter døden. Jeg krøp sammen, hadde problemer med å forholde meg til ham.

Etter på, etter marerittet

Brått satte jeg meg opp i sengen, brukte et par minutter på å orienter meg. Kroppen var full av ekle følelser, adrenalinet fosset rundt. Jeg tørket meg i ansiktet, alt var våt. Jeg «hoppet» ut av sengen og gikk med stødige skritt mot døren. Møtte en pleier i gangen. Hun sjekket hodet mitt, alt var i orden. Jeg vandrer rundt, jobbet med å roe meg ned. Etterhvert la jeg en hånd på magen under navlen, pustet rolig. Stirret ut i mørket, visste at havet lå der ute, så bare stummende mørke, avbrutt av lys fra byen. En sykepleier kom med en kopp te, jeg drakk den i taushet. Fikk en sovetablett … tasset i seng og håpet på en bedre runde med søvn.

Deveny

Uttrekk fra Tur-retur Helvete

Et annet kapittel fra samme manus.

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Forsiden av Tur-Retur Helvete, tegnet av Kyriakos Goumas

Relaterte artikler

15 Comments

 • Skriveprosessen i juni ... I edderkoppnettet - Deveny 24. juni 2019 at 12:14

  […] Så nå må jeg fordype meg i disse krypenes tilværelse, se på YouTube og overføre egenskapene til de ekleste dyrene på jorden til et menneske. Jeg innrømmer at jeg ikke har peiling på hvordan dette skal gjøres … Jeg innrømmer at dette er ukjent territorie. Men sånn er det alltid. Ting er alltid nytt … […]

  Reply
 • En anmeldelse av Tur-retur Helvete! - Deveny 11. mars 2019 at 13:52

  […] Jeg takker for disse ordene. Jeg er takknemlig for at noen leser mine ord og at de gidder å skrive en anmeldese av Tur-retur Helvete. Det har tatt med syv år å skrive boken og jeg føler at det er godt med noe som er positivt. […]

  Reply
 • Ligaya 2. desember 2018 at 19:34

  Fint å kunne skrive om det. Det er terapi det også.

  Reply
 • Therese Carlsson 2. desember 2018 at 15:47

  Vad fint du skriver 😊du får ha en fin första advent 😊

  Reply
 • Emelie 2. desember 2018 at 15:47

  Men usch vilken mardröm! Du beskriver det så bra med dina ord!

  Reply
 • Lillan Kind 2. desember 2018 at 14:47

  Fy tusan viljen mardröm du har gått igenom. Surrealistiskt hemskt på något sätt.

  Reply
 • Amanda 2. desember 2018 at 14:25

  Så otroligt bra skrivet riktigt fint

  Reply
 • Amanda 2. desember 2018 at 14:25

  Så otroligt bra skrivet

  Reply
 • Julia 2. desember 2018 at 14:21

  Du är så himla duktig på att skriva 😊

  Reply
 • Anna 2. desember 2018 at 14:05

  Du är verkligen jätte duktig på att skriva 😊

  Reply
 • Alexandra 2. desember 2018 at 13:44

  Så bra text ! Jag gillar din blogg 🙂

  Reply
 • Elin 2. desember 2018 at 13:40

  Wow, du skriver jättebra!

  Reply
 • Mirre 2. desember 2018 at 13:15

  Ohh så duktig du är på att skriva, fortsätt med det, det väcker intresse

  Reply
 • Mikaela 2. desember 2018 at 12:37

  Super fin blogg, ha en bra första advent ❤️

  Reply
 • Amanda 2. desember 2018 at 12:19

  Jag tyckte denna berättelse var så bra och intressant. Man läste den med spänning 🙂 fortsätt skriv

  Reply

Leave a Comment