Forslag til forside I edderkoppenettetI

Skriveprosessen – I edderkoppnettet!

29/3-2019

Skapeprosessene er litt merkelig, den slår i sinnet. Jeg kan best forklare den som røtter på trær. De slår rund og noen ganger så møtes du, men så glir de fra hverandre igjen. Dette er grunnen til at jeg skriver. det er så spennende å se hva som skjer i sinnet mitt. Jeg har hukommelsestap og hodet mitt konfabulerer hele tiden. Å konfabulere er å skape sammenheng der den ikke finnes. På dagtid så binner jeg minner sammen for å skape min egen virkelighet, dette gjør jeg også når jeg skriver.

Noen ganger så våkner jeg om natten av at ting beveger seg. Det som var sikkert i går blir plutselig veldig vaklete, ting skifter og jeg vet virkelig ikke hvordan dette skal gå, ser ikke veien videre. Heldigvis så vet jeg hva som skal skje et par kapitler fram i tid. Jeg får stole på prosessen og presse på. Det som skjer det skjer. To verdner skal møtes. De jobber med å finne hverandre, og jeg jobber døgnet rundt. Kapasiteten min er begrenset i resten av livet mitt. Jeg klarer ikke å følge opp det jeg pleier, når den kreative delen av meg jobber for fullt. Kommer sterkere tilbake snart, når jeg ser lyset og kommer videre i skriveprosessen.

28/3-2019

Jeg tenker og jeg tenker. I Farlig Enke så var Jo Asbjørnsen en aktiv journalist. Hun nøstet opp saken og fikk brikkene til å passe sammen. Nå går jeg rundt å lurer på om hun må være journalist i denne historien. Kan jeg nå skrive om denne karakteren som en privat person.

Mens jeg skriver så skjønner jeg at denne endringer kommer senere, i en annen roman. Hun skal være journalist I edderkoppnettet. Hun skal nøste sammen sakene. Det er rart å oppleve dette. JEG ELSKER AVKLARINGER.  Det er så godt å komme videre.

Ellers så skal jeg bare nevne at ting utvikler seg både for Jeanette og Maryam.

27/3-2019

I dag har jeg jobbet med Maryam Yuzhik og hennes vei videre etter Farlig Enke. Du kan lese et kapittel om henne her. Det er ikke så lett å stable henne på beine på en troverdig måte. alt skal skrives lett og ledig, det skal være en sannsynlig videreføring av hennes liv. Jeg kan ikke si at jeg strever, jeg bare må jobbe veldig med å holde meg innenfor. Heldigvis å er dette noe jeg skal se på mange ganger og mitt syn på ordene endrer seg etterhvert som historien skrider framover.

Jeg skal innrømme at jeg sliter litt med hennes stemme, det faller meg ikke naturlig å være hjelpeløs, å hjelpes meg så hjelpeløs hun er. Men hun har en kraft allikevel. Hun gir seg ikke og krabber videre i livet sitt. Hun vakler mellom to kulturer og draes hele tiden tilbake til den opprinnelige religionen. Jaja, nå syter jeg visst litt.

26/3-2019

Jeg må være i en sårbar periode. Jeg lar meg forstyrre. Noen ganger så konsumerer livet meg og jeg klarer ikke å skrive. Dette skjer ikke i andre deler av prosessene, men nå skjer det hele tiden. jeg blir mer opptatt av FB og vil heller skrive på et blogginnlegg. Tenke på noe artig å si. Jeg må faktisk jobbe med å konsentrere meg, fokusere på oppgaven. Akkurat nå så jobber jeg med å introdusere karakterene. De ble skrevet om i Farlig Enke, men jobben må gjøres igjen. Det skal være mulig å lese denne boken uten å ha lest den forrige.

Så jeg holder på å kna fram en ny måte å framstille Jo Asbjørnsen, Mayram Yuzhik og Jeanette Sofie Astrup på. Alt sammen skal henge sammen med det jeg skrev i forrige bok, samtidig som at det skal være nytt. Jeg må hele tiden gå tilbake til boken og se hva som endte opp i sluttversjonen. Jeg må innrømme at jeg går litt i surr. Husker ikke helt hva som ble redigert ut av den gamle teksten.

23/3-2019

Det er utrolig spennende for meg å føre en slik logg. Plutselig så har jeg en god oversikt over prosessen. Jeg kan se hva jeg sliter meg. Dette er nyttig for meg, og jeg liker virkelig å skrive litt nesten hver eneste dag. Denne uken så kan jeg si at jeg er godt i gang. Jeg har fått oversikt over Jeanette Sofie Astrups bidrag til historien opp jeg har kommet videre. Jeg har noen logiske brister her og der. Det blir vel til at jeg diskuterer dette med andre, tar inn forslag fra andre. I siste runde så er det alltid jeg som tar alle avgjørelser, men jeg er smart nok til å ta til meg innspill fra de rundt meg. Jeg har en tur venninne. Hun heter Bella i Tur-retur Helvete. Vi går ofte rundt langs sjøen og diskuterer hva som skal skje. Bella i Tur-retur Helvete er en virkelig person, og hennes bidrag er nyttige.

 

21/3-2019

Jeg skrev og jeg skrev og alt var bra, så våknet jeg opp i firetiden natt til i går, jeg følte at historien min var i ferd med å gå i oppløsning. Det var noe galt med logikken i ordene mine. Jeg fikk ikke alt til å stemme. Det ble både tanker og følelser. jeg var skuffet over meg selv. Sovnet på morgenkvisten helt utslitt og skjønte at jeg måtte gå tilbake og finne ut hva som var feil. Jeg søkte i skrevet tekst og i planene i hodet og fant til slutt feilen. I kapittel 3 om Jeanette Sofie Astrup så hadde jeg sluppet katten ut av sekken for tidlig, jeg hadde fortalt for mye. Det blir ikke spennende og jeg legger fram alt hele tiden. Jeg brukte gårsdagen på å sortere ut feilskjærene og i dag jobber jeg med å få tekstene til å henge sammen. Det er en vanskelig prosess. Det er som å ta vekk deler av mursteinen i en vegg. Jeg må fylle inn med andre ting, strekke fantasien og få fram noe annet.

Heldigvis så er jeg vant til dette, for et par år siden ville dette ha stoppet prosessen min i flere dager. Nå klorer jeg meg fast og skrive videre. Blir kanskje ferdig med dette i løpet av arbeidsdagen i dag. Den andre delen av historien ligger til modning, som en ny brie. Det tar tid å få til rennende ost. Sånn er det med min hostorie også.

19/3-2019

I dag så flyter teksten og jeg kjenner at det strømmer inn ideer. Dette komme til å utvikle seg i en god retning. Jeg er ganske sikker på at dette blir bra. Så får vi se hva som skjer videre i prosessen. Nå har jeg skrevet ca 35 sider på den nye romanen. Det nytter å få litt avstand til Tur-retur Helvete.

18/3-2019

I dag har jeg rotet med inn i detaljene, jeg sitter og pirker på det jeg har skrevet. Jeg vet at dette betyr misnøye fra min siden, men jeg klarer ikke å få tak i hva som er så dårlig. Det behøver ikke være noe stort. Det kan være en liten detalj som plager meg. I alle fall, jeg skal jobbe videre med Jeanette Sofie Astrup og hennes fylle kule. Det er interessant å se hvor dette fører hen.

16/3-2019

I går var en kjempe tøff dag. Jeg forvillet meg inn i et fyllekalas. Jeanette Sofie Astrup drakk seg virkelig full på whisky. Hun fikk problemer med seg selv og omgivelsene. Først så var det morsomt å skrive som full, etter et par sider så ble jeg kval. Hadde vanskelig for å henge med. Det var nesten som om jeg selv hadde drukket. Jeg måtte sove et par timer etterpå, men det gjør ikke noe. Nå sitter kapittelet. Jeg tror jeg skal unngå flere sånne, det er ihvertfall noe jeg ønsker meg. Men det er ikke jeg som bestemmer hva som skjer, det er et karakterene som gjør, og det er vanskelig å tøyle Jeanette Sofie Astrup.

15/3 -2019

Jeg skrev og skrev i går. Jeg følte at ting flat litt på plass, jeg var begeistret og det som kom om Jeanette Sofie Astrups barndom. Jeg elsker å utvikle karakterene mine, se hva som har skjedd før. Etterhvert som fortiden tøt fram begynte jeg å kjede meg. Jeg orket til slutt ikke å gjøre med ferdig, lurte på om minnet ble for langt. Alt stoppet opp inne i meg. Så fikk jeg en god natt og skjønte at jeg hadde misset potensialet flere steder i teksten. Jeg hadde ikke skjønt hva som lå i barndomsminnet til Jeanette Sofie Astrup. Som du sikker har skjønt så konsentrerer jeg meg om henne akkurat nå. Det er ikke lett å skrive en roman, det er så mange tvist og turns.

Sånn er det selv om jeg også føler at jeg har en viss oversikt i dag.

14/3 – 2019

I dag våknet jeg med nerver. Jeg ble liggende i sengen og lurte på hva jeg holder på med. Det er jo ikke bare bare å begynne på noe nytt. Finne på noe som er annerledes og kult. Jeg skjønner ikke helt hvor disse tankene kommer fra. Jeg skrev tross alt 10 sider i går. Er ikke sikker på om jeg kan bruken alt, men jeg er i gang. Jeg har det som skal til. Må bare klare å skvise det ut av hodet mitt.

Det går kanskje over når jeg har kommet i gang med dagens dont. Jeg har en plan i dag også, jeg vet at ordene strømmer ut, selv om jeg ikke har disponert boken. Det gjør jeg aldri. Jeg bruker innfalls metoden.

13/3- 2019

Vi går inn der jeg er i prosessen, jeg kan ikke redegjøre for det som har skjedd før. Du kan lese litt om min tilstand for et par dager siden her. I går skrev jeg det føre kapittelet IE. Jeg klarte å sette meg dypt inn i et møte mellom to av karakterene og nå føler jeg at arbeidet har begynt, selve skriveprosessene er i gang . I natt drømte jeg om det jeg hadde skrevet og kom fram til at det ligger i alle fall et kapittel til i dette stoffet. Dette gjør meg begeistret og jeg gleder meg til å ta fatt på dagens økt. Nå skal jeg utbrodere møte mellom Kari og Jeanette, to av karakterene for Farlig Enke.

Deveny

Hei på deg!

Nå starter jeg en ny bok, nå kan jeg dokumentere prosessene mens den skjer mens jeg skriver I edderkoppnettet (IE). Jeg må innrømme at det er vanskelig å huske alle utfordringene jeg møtte på veien til Farlig Enke og Tur-retur Helvete. Jeg tenkte ikke engang over at det kunne være nyttig å skrive ned det som skjedde på veien. Nå skal jeg gjøre det. Dette innlegget kommer jeg til å oppdatere når jeg har noe å fortelle og selv skriveprosessene. Dette blir et hjørnesteinnlegg på bloggen min og skal ta deg med på skrive reisen. Du må selv lage et bokmerke på innlegget, jeg kommer ikke til å legge det ut på Bloglovin, det blir for komplisert for meg. Innlegget kommer heller ikke til å følge de vanlige SEO reglene, dette er noe jeg skriver for meg selv og andre spesielt interesserte.

Farlig Enke

Kjøp Farlig Enke

Kjøp Tur-retur Helvete

Kjøp Tur-retur Helvete

Forslag til forside I edderkoppenettetI

Forslag til forside I edderkoppenettet, tegnet av Goumas

 

Relaterte artikler

26 Comments

 • Mette 30. mars 2019 at 08:39

  Hei!
  Så spennende 🙂 Og litt av en jobb dette – å få frem karakterene i boka – videreføre de til nye ting…….. så jeg forstår at det blir mye tanker rundt dette i over lengre perioder.

  Det er godt at du har en turvenn som kan lytte og gi råd – og at du tar imot råd – men er den som til slutt står med beslutningen 🙂

  Jeg synes du er tøff rett og slett! DYktig!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 30. mars 2019 at 10:22

   Takk skal du ha. Det koster å skrive, så jeg klarer ikke å være så aktiv hos andre 🙂

   Reply
 • Vestfroken 28. mars 2019 at 12:37

  Nevnte deg på bloggen min for noen dager siden. Ha en fin dag med mye inspirasjon 😉

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. mars 2019 at 13:53

   Tusen takk 🙂

   Reply
 • Lillan Kind 28. mars 2019 at 12:04

  Det är härligt när man tänker och tänker på något, och så plötsligt kommer man till fullständig klarhet och kan fortsätta vidare.

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. mars 2019 at 13:53

   Det er ås rart når sånt skjer. Alt bare faller på plass.

   Reply
 • frodith 26. mars 2019 at 20:45

  Det er litt av en jobb å skrive bok. Ikke som å skrive noveller. De kommer jo flytende. Men her er det mer JOBB, det skjønner jeg 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 27. mars 2019 at 09:31

   Det er mye jobb og jeg må stå på for å rekke deadlinen 30. september.

   Reply
 • Gry H. 25. mars 2019 at 18:20

  Nei, selv skaperen ‘herself’ må nok melde pass når det kommer til å kunne kontrollere den godeste frk. Astrup (haha)

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 26. mars 2019 at 11:05

   Det damen er sprø. Hun er på nye eventyr i egen by 🙂

   Reply
 • Vestfroken 25. mars 2019 at 13:48

  Tusen takk for at du deler, utrolig interessant. For ca to år siden startet jeg på en bok, og har skrevet Mye på den. Var fiksjon, men inspirert fra noe jeg opplevde i eget liv. Har ikke klart å gjøre den ferdig. Respekterer deg så mye som faktisk skriver ferdig bøker. Har lyst å lese den siste boka di. Håper du fortsetter å dele. Veldig kjekt. Klem

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 26. mars 2019 at 11:09

   Takk for at du leser. Jeg skriver får å holde orden på meg selv, det skal bli godt å ha en oversikt. Kunne gå tilbake og se hvordan dette ble til 🙂

   Reply
 • Toril 23. mars 2019 at 18:53

  Det blir spennende da!

  Blir kjempegøy å følge deg på prosessen til den nye boka 🙂

  Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
 • morsmiddag :-) 23. mars 2019 at 14:42

  Er boken di i boklubbens nye bøker?

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 23. mars 2019 at 17:27

   Du få kjøpt boken i alle bokhandlere som bestillingsvare.

   Reply
 • Garman 22. mars 2019 at 09:49

  Så kult at du skriver bok.:))

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 22. mars 2019 at 10:32

   Takk skal du ha. Dette blir min tredje bok 🙂

   Reply
 • annebe 21. mars 2019 at 18:08

  Sikker smart å skrive ned litt av prosessen.. Tror jeg hadde blitt «gal» er utslitt av alt som kverner rundt oppe i hodet uten at jeg skal skrive bok jeg..hehe.. Men er det noe man liker å drive med er det jo mest gøy da 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 22. mars 2019 at 10:31

   Du må være litt sprø for å holde på med degge.

   Reply
 • Mona Iren 15. mars 2019 at 12:03

  Jeg er så glad for at du deler dette.
  Jeg kommer til å følge deg hele veien til ny bok 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 15. mars 2019 at 12:07

   Så hyggelig. Det er en lang vei fra blanke ark til en historie og det skal mye til å gjøre historien om til et manus. Så her er det bare å jobbe. Håper du også klarer å skrive litt 🙂 Alt er tyngst i begynnelsen.

   Reply
 • Gry H. 15. mars 2019 at 00:00

  Yaii! Gleder meg sykt til å følge prosessen, for ikke snakke om lese det ferdige resultatet!

  Reply
 • frodith 13. mars 2019 at 20:40

  Skriveprosess er spennende saker 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 14. mars 2019 at 10:09

   Ikke sant! 🙂

   Reply
 • Lillan Kind 13. mars 2019 at 15:11

  Det låter både bra och spännande att dokumentera skrivprocessen! Förutom att vi läsare kan ta del av vad som händer, så skulle jag tycka att det är perfekt att som författare kunna gå tillbaka och läsa i dokumentationen när framtida böcker skrivs! 🙂

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 13. mars 2019 at 15:33

   Ikke sant. Jeg har ikke tenkt over at jeg også kan bruke dette. Som du sikker skjønner så digger jeg å skrive 🙂

   Reply

Leave a Comment