full stopp for bompenger

Hva med syklister og bompenger?

Hei på deg!

Det er ikke til å unngå alle tiradene om bompenger for tiden. Politikerne forsøker å melke bilistene for bompenger. De vil skvise ut hver eneste krone fra alle som kjøre en bil. Jeg har bil, den står for det meste i garasjen. Jeg foretrekker å ta toget, men det er ikke alle steder som er tilgjengelige med kollektivtransport. Og livet mitt er lagt opp rundt en alt for stor radius, så jeg kan ikke gi opp bilen totalt. Jeg må bare innrømmet dette med en gang.

Nok en bileier som bitcher om bompenger!

Først så vil jeg si at jeg er hundre prosent enig i at bilistene skal være med å betale for veiene. De skal bidra til veinettet. Det er tross alt bilene som kjører på veiene. Dette gjelder også el-bilene. El-bilene benytter seg av veinettet som alle andre og bør bidra. Man kjører el-bil for å hjelpe miljøet, ikke for å snylte på veinettet. Det burde i alle fall være sånn.

Jeg er nok bare en bileier som bitcher om bompenger. Jeg syter og klager i følge de som skjønner seg på dette … Men jeg forbeholder meg retten til å spørre allikevel. Jeg tar meg friheten og spør: Hvorfor skal bilistene betale for alt? Hvorfor skal bilistene betale for kollektivtrafikken og for sykkelveier? Om dette skal være et spleisekalas så burde flere være med å bidra.

Da snakker jeg spesielt om syklistene, hvorfor kan ikke de være med å betale for dette. Hva med en sykkelskatt? Kan ikke alle som kjøper en ny sykkel bidra til sykkelnettet? Så det er penger til alle de nye sykkelveien som skal lages. Jeg bare sier det.

Jeg nevnte dette forslaget for min mann … Han orket ikke snakke med meg om saken en gang. Jeg tror sykkelstallen hans teller fem eller seks forskjellige sykler …

Seriøst, jeg synes flere skal være med på transport løftet .., så vi kan hjelpe miljøet og komme oss fram ditt vi skal.

Nei til høyere bompenger!

Deveny

Jeg skrev om prinsessen i går.

 

 

 

Relaterte artikler

4 Comments

 • Eva 26. mai 2019 at 12:18

  Når det faktisk er sånn at vi innbyggere skal betale for alt som oljen ikke betaler for, så synes jeg faktisk at ALLE myndige inntektstakere skal være med å betale for vei. For det er nå en gang sånn, at ALLE i hele landet benytter seg av vei, på en eller annen måte. Enten de går, sykler, tar buss, tog, kjører bil….uansett må de ut på veien på en eller annen måte! Det passer seg jo ikke å snike seg gjennom hagene til folk. De MÅ bruke veien. Veien er for alle. Da må alle være med å betale, enkelt og greit.

  At bilistene skal straffes for at vi skal få verdens fineste sykkelmotorvei er helt hårreisende. Jeg kommer jo aldri til å bruke den sykkelmotorveien, men bil må jeg ha, for her hos oss er den offentlige transporten ganske begrenset mange steder. Så det går bare ikke å klare seg uten bil.

  Det er helt forferdelig hele bomsaken spør du meg. Og jeg har stått på barikadene og ropt og protestert, og vært på TV og alt pga alt sammen. For dette finner jeg meg ikke i!

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 26. mai 2019 at 16:50

   Vi må kjempe for å få fram synspunktene, og dere som bor der det ikke er kollektivt trafikk burde ikke bli utsatt for dette.

   Alle må være med å betale. Helt enig!

   Reply
 • Gry H. 24. mai 2019 at 07:27

  Dette med andre trafikkanter har jeg faktisk aldri tenkt på i forbindelse med de vei-avgifter som følger med bilen, men du har jo helt rett!
  – Eller dvs. når det først er så at vi har disse avgiftene..
  Men jeg er imot disse avgiftene som sådan, da jeg mener vi betaler for veier & vedlikehold gjennom skattepengene våre. Jeg mener.. Landet med verdens feteste konto sammen med et par araberstater skal da virkelig ikke ha noe problem med å bevilge penger til dette når det går for andre nasjoner!
  Dessuten kan da ikke disse elbilene være så himla mye bedre enn ordinære biler på sikt!? Jeg mener.. Bare når disse batteriene etter en stund må kasseres, haler de jo greit innpå motorkjøretøyene og deres utslipp..

  Reply
 • Atle 23. mai 2019 at 12:45

  Jeg har jo elbil, men er enig med deg. Alle som bruker veien bør betale uansett hva man bruker for kjøretøy. Egentlig skulle vel ingen. For å fremme elbilen finnes jo allerede andre fordeler. Det handler ikke om miljø egentlig for da hadde det vel neppe vært lov å kjøre med piggdekk i byene. Jeg tenker på svevestøv. Var en tur i by`n og la merke til at veldig mange Tesla med 4wd kjørte på piggdekk. Bilen min veier over 1 tonn mindre og jeg kjører piggfritt på holken. Her saltes det ikke.

  Reply

Leave a Comment