miljøet

Miljøet er i ferd med å bryte sammen …

 … det er tide å tenke nytt.

Oljen har bidra til en forurenset verden. Vi er i ferd med å forgå i vår egen dritt. Vi lagrer gift i gruver og på sjøbunnen. Miljøet går i oppløsning. Vi bader i plast.

En kamp for miljøet

Det foregår en kamp. De unge vil ha rene omgivelser. De gamle vil ha arbeidsplasser og ser på ungdommens innsats som slitsom. Statsministeren vil ha flere mennesker født. Jeg vet ikke hvor bra det er for miljøet at vi blir flere mennesker, men det få jeg ta opp en annen dag.

Nå vil jeg snakke om finansieringen av miljøkampen og jeg beundrer Greta Thunberg, hun er min helt. Jeg er selv gammel og skyldig i den utdaterte måten å tenke på … og jeg er i mot bompenger.

Oljen

Oljen har gjort oss rike, den har fylt opp lommeboken vår. Vi lever godt i Norge. Noen vil si at vi lever for godt, og det kan jeg si meg enig i … men jeg er ikke villig til å gi slipp på noe av det jeg har. Men jeg vet også at det går an å spare seg til fant. Det hjelper ikke med mye penger på bok om vi ikke har en klode å bo på. Pengene i oljefondet kommer fra oljeeventyret og nå er det på tide å rydde opp. Nå må vi gjøre noe for å endre det vi holder på med. Oljepengene behøver ikke bare stå på konto. De kan investeres og brukes til å rydde opp forurensningen fra nettopp oljen.

En ren framtid, en kamp for miljøet.

Vi kan bruke overskuddet fra oljen, vi kan også bruke noe av kapitalen til å rydde opp etter oss. Oljepengene kan erstatte noen av bompengene. Kapitalen kan flyttes over i infrastuktur. Det er ikke ran av fremtidige generasjoner å bruke disse pengene til dette formålet. Miljøet vårt trenger hjelp og vi har pengene. Det er på tide å erklære unntakstilstand og bruke noe av det vi har. Rydde opp etter oss. Du kan lese om bompenger og syklister her.

Vi behøver ikke bruke pengene for raskt, vi kan følge bompenge budsjettene. Vi behøver ikke lage en brennhett økonomi, vi kan holde styr på dette pg vi kan få et rent land. Være et eksempel for andre. Vi hvordan den nye økonomien kan se ut.

Vi må gjøre noe raskt og pengene har vi på bok. Oljefondet kan føre oss ut av det uføret vi er i nå.

Deveny

 

 

 

 

#miljø #gretathunberg #norge #oljefondet #miljøkampen #miljøet #miljøstreik

Relaterte artikler

No Comments

    Leave a Comment