overvektig jente

Jeg vil være tykk og lat!

… bare så du vet det!

I dag morges lå jeg i sengen og kjente litt på den valken som alltid er det. Den valken som hele tiden får meg til å lyve for meg selv. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har lovet at nå skal det skje noe. Nå skal jeg gjøre noe med overvekten.

Overvekten min!

Jeg har noen ekstra kilo, jeg har valker. Jeg ser på deler av kroppen min med avsky, og jeg lover meg selv at nå, nå skal jeg gjøre noe med dette. Men det skjer ingenting. Jeg sitter fortsatt foran pc og skriver meste parten av tiden, eller jeg jobber med andre ting. Jeg flyt ikke ut i naturen og går av meg kiloene.

Nå er jeg lei av å gjøre dette. Jeg orker ikke si at dette skal endre seg. Jeg må bare lære meg å akseptere at jeg er både tykk og lat. I USA kaller de valkene rundt magen for love handels. Tenk om vi kunne si kjærlighetshåndtak, isteden for overvekt og feit mage. Det er mye bedre å tenke på vekten med gode følelser. Det er mye bedre å elske ringene rundt magen.

Tenk om vi, vel jeg, kunne se på min egen kropp med kjærlighet. Dette blogginnlegget er det første steget mot min egen sannhet. Nå har jeg ikke bare innrømmet for meg selv at jeg er tykk og lat. Jeg har publisert det, nå står det på skjermene til folk.

Jeg aner ikke om dette har noe for seg, jeg ville bare skrive sannheten om meg selv, bli kvitt den evige samvittigheten. Du vet jeg angrer på alle de brutte løftene jeg har til meg selv. Så nå skal jeg forsøke å være mer ærlig med meg selv og slutte med disse fordømte løftene som aldri blir noe av.

Deveny

 

Relaterte artikler

6 Comments

 • Gry Henriksen 18. juni 2019 at 07:14

  En kan selvsagt ikke tillate et kroppslig ‘forfall’ som går på helsen løs mht slikt som diabetes, hjerte/karsykdommer, sjelettproblemer, osv, men når det er sagt, har jeg klokketro på det helsefremmende i pur livsnytelse & trivsel <3

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 20. juni 2019 at 11:26

   Det er jeg enig i 🙂

   Reply
 • Lillan Kind 29. mai 2019 at 10:38

  Som jag ser det borde det viktiga vara att man trivs med sig själv. Om man inte gör det måste man bottna i varför. För vems skull vill man ändra sig? För sin egen skull, eller av rädsla för vad andra tycker? Vad behövs för att trivas? Acceptans av sig själv och större/bekvämare kläder, eller fysisk aktivitet och ändrad kost?

  Kroppshetsen drog igång många år före de sociala medierna, och på 60-talet fick bilder i veckotidningarna på den magra modellen Twiggy många att börja svälta sig och stoppa fingrarna i halsen. För bra mycket längre sedan än så var idealet att vara blekfet, för då syntes det att man hade råd att äta och inte var tvungen att gå ut och röra på sig. Så idealen svänger över tid.

  Men hursomhelst har jag personligen konstaterat att det känns bäst att inte lova sig själv saker man inte håller. Ibland kan motivationen rentav uppstå ur kravlöshet😊

  Reply
 • Toini 28. mai 2019 at 19:15

  Kjenner meg igjen i disse tankene…..Selv om jeg går mye i skog og mark..så eser jeg ut!! OG jeg sier hele tiden jeg SKAL gå mer på tredemølla..få opp kondisjonen..men orker jeg…nei…hihihi…og sånn går dagene….

  Reply
 • Toril 28. mai 2019 at 13:24

  Alt handler om kjærlighet til sin egen kropp. Hver eneste dag i vårhalvåret fra 01.01 møtes vi i media om å få denne «sommerkroppen». Media bidrar til et kroppspress.

  Jeg er overvektig, men har klart å gå ned noen kilo, og jeg prøver å gjøre det på en fornuftig måte. Holder meg langt unna sjokolade og snop i ukedagene, men kan unne meg noe godt i helgene. I tillegg har jeg fått trening som en stor interesse. Jeg trener ut fra mine behov.

  Uansett alder handler det om å akseptere kroppene våre slik den er, men når man daglig blir møtt med hvordan man kan gå ned i vekt er det noe som skjer i underbevisstheten.

  Ønsker deg en kjempefin tirsdag <3 🙂

  Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

  Reply
  • Lene Bjørg Kanden 28. mai 2019 at 13:41

   Ikke sant, jeg vet at du er flink. Det ser jeg på innleggene dine på FB 🙂 Jeg har ikke kommet ditt ennå, men jeg håper på det snart.

   Reply

Leave a Comment