sjørøverbein

Med sjørøverbein i sengen …

… jeg lå!

Jeg våknet, nok en narkose. Det sto mennesker rundt meg. De halte og dei i meg. Jeg bare lå der. Kjente på tørsten i halsen. Jeg var svimmel. Smertene skrekk opp fra kneet, begge knærne. Et øyeblikk viste jeg ikke hvilket kne som var operert. Jeg visste ikke hva de hadde gjort med meg. Tankene var tomme.

En mann lente seg over meg og sa: – du skal få noe. Du skal få en ny medisin. Den er litt rar, du kan få rare tanker …

Jeg hørte på ordene hans forsøkte å forstå ordene hans. Jeg glippet med øynene, kjente en varm svevende følelse. Det var som om jeg lå oppe på senge. Fløt rundt som et pariserhjul .., så kom kvalmen og tok over kroppen min …

Jeg fant mitt svar, jeg sa NEI.

Blokkert bein

De skrudde av og jeg bare lå der. Etter en stund «ramlet» jeg ned i sengen som en sekk med poteter. Jeg kjente alle berøringspunktene fra sengen. Det var som om laknene brente seg fast i meg. Det kom en ny mann, eller kanskje det var den samme mannen. – Hvor har du vondt?

Jeg lukket øynene og forsøkte å finne kilden til smerten. Så løftet jeg på hånden med alle slangene, lot den lande på låret …

Han kikket på meg og han kikket hånden min. – Skal vi gjøre som vi snakket om, blokkere beinet ditt.

Jeg søkte rundt i hodet, forsøkte å forstå hva han sa, hva han mente med å blokkere beinet mitt. Hodet varsomt, jeg klarte ikke se for meg noe som helt. Det var bare meg, sengen, mannen og alle slangene.

Han sa ingenting, jeg sa ikke noe. Vi var i en boble han og jeg.

Så brettet han meg over på siden og stakk inn en sprøyte. Beinet mitt bare forsvant. Jeg var uten mitt venstre bein.

De kjørte meg rundt, de flyttet på meg. Og venstrebeinet lå bare som en kald padde mot dynen, under lakenet. Jeg kunne se at de tok på meg, men jeg hadde ingen følelser i foten. Beinet var blokkert.

Det tok 16 timer å få igjen følelsen i foten. Da kom smertene.

Deveny

 

Relaterte artikler

1 Comment

  • Gry Henriksen 18. juni 2019 at 07:08

    Høres ikke mye fristende ut det der, for å si det sånn..

    Reply

Leave a Comment